Ze zijn er in het groot, klein, breed, hoog, en honderde soorten. En dan praten we natuurlijk over planten. Ze zijn niet meer weg te denken in het interieur en dan het liefst zoveel mogelijk.
Planten zijn al een aantal jaren hot items, het is niet alleen erg duurzaam, waar ook heel veel mee bezig zijn. Het zijn ook hele makkelijke elementen, ze zijn makkelijk te verplaatsen en geven een gezellige sfeer aan de ruimte.

Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk met planten. Je kunt er voor kiezen om een aantal losse planten neer te zetten of een apart hoekje te creëren waar je bijvoorbeeld al je stekjeslaat groeien. Je kan er ook voor kiezen om het als afscheidingswand te gebruiken. Je hebt tegenwoordig rekken en kasten waar beplantingtussen groeit en dus als afscheidingswand kan dienen. En je kunt er ook nog altijd voor kiezen om een aantal potten met planten op de grond naast elkaar te zetten waardoor er ook een soort wand onstaat.


Wilt je nog een stapje verder, dan is het natuurlijk ook mogelijk om voor een complete wand te kiezen, de planten komen dan in een soortsysteemrek die dan aan de wand vast gemaakt word. Hierdoor lijkt het als of heel de wand van planten is gemaakt, heeft is natuurlijk iets heelaparts wat je waarschijnlijk niet in veel huizentegen komt. Maar dat maakt het wel heel ergorigineel en er ontstaat er een prachtigeeyecatcher in je huis.

 

Zullen we gewoon nog een stapje verder gaan?
De badkamer!

Zet planten niet alleen in je woonkamer of hal maar ga ook eens een stapje verder door ze in je slaapkamer of bad kamer te zetten.
En u denk nu misschien, planten in de badkamer? Gaat dat wel? Natuurlijk! U badkamer krijgt er niet alleen een hippe wellness uitstraling van, maar de planten gaan super op de luchtvochtigheid in de badkamer. De Krulvaren en Alocasia Gageana zijn bijvoorbeeld twee topplanten die heel goed in een badkamer kunnen staan.

Let er wel op de er wel iets van daglicht nodig is in de badkamer. Het blijft een natuurlijk product en planten hebben daglichtnodig om te groeien..

Nog wat leuke tips!
  • Zet eens wat meerdere planten bij elkaar. Je kunt hierdoor met hoogte verschillen werken.
  • Heb je veel planten van de zelfde hoogte, zet er dan eens een paar op een tafeltje of zuil erbij. Zoals in de eerdere blog 'werken met hoogtes en vormen in je interieur' werd beschreven.
  • Of zoek het nog wat hoger op, er zijn steeds meer systemen waarmee je planten aan het plafond of aan de wand kunt hangen.
  • En anders kan je er altijd nog voor kiezen om het op de kast te zetten. Kies dan voor een leuke hangplant ook wel een lantaarnplant genoemd. Deze groeit naar beneden waardoor u een leuk en speel effect krijgt.

×