Om wat meer hoogte te krijgen kunt u met verschillende meubels en voorwerpen werken. Josi interieur verkoopt bijvoorbeeld zuilen die mooie strakke zijn waar u bijvoorbeeld prachtig een lamp of vaas neer kunt zetten. Hier creëert u gelijk ook een mooie eye-catcher mee.

 

Een ander voorbeeld zijn salontafels, door meerdere bij elkaar te zetten kunt u niet alleen de setting elke keer veranderen maar ook kiezen voor verschillende hoogtes van de tafeltjes. Hierdoor kunt u spelen met hoogtes en krijgt u een wat speelser beeld in uw woonkamer.

Vloerlampen geven ook hoogte in de ruimte, het is een makkelijk los element die je overal in de ruimte kan zetten. Een mooi voorbeeld is een boog vloerlamp, deze kan mooi over de bank richten de salontafel schijnen. Zo'n booglamp is een apart meubel en geeft een prachtig beeld bij u bank.

En natuurlijk planten, niet staan planten in alleen Ieders zijn interieur maar zijn ook makkelijk te verplaatsen. U kunt meerdere planten neerzetten Die eventueel ook in hoogte verschillen zodat dat u hiermee een speels effect krijgt.

Tegenwoordig worden de huizen steeds groter, zo'n grote woonkamer is prachtig maar soms is het lastig om zo'n ruimte op te vullen. Wij geven een aantal tips om makkelijk ruimte te breken en er een totaal geheel van te maken. We zien ook steeds vaker dat de woonkamer aan de keuken zitten het een ruimte wordt, als eerste kunt u dan een keer voor een wat grotere eettafel kiezen, u pakt hier toch weer een aantal centimeters mee.

Want tegenwoordig is de eettafel ook een plek geworden om te werken of gezellig met vrienden te zitten. Er wordt dus meer ruimte gevraagd aan zo'n tafel, die extra centimeters komen dan goed van pas. Denk ook eens na over een wat grotere, opvallende lamp boven de eettafel. Dit breekt niet alleen het beeld aan het plafond maar hierdoor heeft u voldoende licht over de gehele tafel.

Als u een hele lange of bredere ruimte heeft kunt u bijvoorbeeld aan een afscheiding denken, u kunt hiermee de ruimte in delen, opsplitsen en een leuke eyecatcher creëren. U kunt een afscheiding door middel van planten, een muurtje te plaatsen of een mooie open roomdivider neer te zetten. Hierdoor breekt u toch de ruimte maar houdt u het mooie ruimtelijke beeld van de kamer.

Wees niet te bang om iets apart of iets wat meer midden in de kamer te zetten. je ziet vaak dat mensen alleen de meubels langs de wanden te plaatsen maar hierdoor lijkt de ruimte juist langer of breder. Door wat meer naar binnen te werken en juist van de wanden af te werken wordt de ruimte wat meer één geheel.

 

Heeft u veel hoeken in uw ruimten, werk dan wat meer met ronde vormen. Denk dan aan ronde of ovale tafel, ronde salontafels, een rond vloerkleed of een aantal ronde accessoires. Door al wat kleine elementen neer te zetten die een andere vormen hebben kunt u al heel het beeld veranderen.

×